viernes, 18 de mayo de 2012

Día Internacional dels Museus, una ullada a Alacant

MUA, Museu de la Universitat d'Alacant
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUAconstitueix un projecte pioner dins de l'àmbit universitari espanyol, per la seua innovadora concepció arquitectònica i la seua proposta museográfica basada en l'alternança d'exposicions temporals d'índole científica, artística i patrimonial. 


Creat en 1999, el MUA es concep com instrument eficaç per a proporcionar una formació integral a l'alumne, mitjançant iniciatives que contribuïsquen a potenciar la seua sensibilitat i faciliten un coneixement més reflexiu de la nostra condició, societat i història.






MACA, Museu d'Art Contemporani d'Alacant


colección Eusebio Sempere

Eusebio Sempere y,
al fondo, el edificio
de La Asegurada
Hereu de l'antic Museu de La Asegurada, inaugurat en 1977 gràcies a l'esperit emprenedor i la generositat d'Eusebio Sempere i la col·laboració de l'Ajuntament d'Alacant

Juana Francès va donar, posteriorment, gran part de la seua obra. L'edifici se situa en el centrehistòric de la ciutat, enfront de la monumental Basílica de Santa María i integra el sobri volum de la Casa de La Asegurada -el més antic edifici civil de la ciutat, construït en 1685 com almodí de blat -i els espais de nova planta dissenyats pels arquitectes Juan Carlos Sancho i Sol Madrilejos. 

Des de 2011, ja com MACA, a més d'aquestes dues col·leccionscompte amb una col·lecció d'art del segle XX. 



MARQ, Museu Arqueològic d'Alacant
Perfil alternativo de la entrada principal del museo

El MARQ és un museu d'arqueologia que aposta per la renovació del sistema expositiu tradicional, entés com una col.lecció de troballes degudament classificades i catalogats. MARQ és un projecte concebut i desevolupat des del repte de ser el primer museu arqueològic del segle XXI.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...