lunes, 19 de marzo de 2012

Bunyols de vent i Llach

En este dia del pare, dels Josep, Finis, Pepes, Pepitas, és tradicional en moltes zones de la Comunitat Valenciana, preparar els bunyols de vent. Jo no m'en recorde molt bé, perquè al meu poble es menjaven pel Nadal, però siga quan siga, sempre m'agrada menjar-ne. Així, rebanyaets de sucre i delectant el "manjar" tranquil.la i minuciosament. Plaer de Déus!

Ingredients
• ½ litre d’aigua,
• Una cullerada de sucre i una de sal (molt petites),
 • 80 g de mantega,
 • ½ Kg de farina,
 • 3 ous,
 • Sucre llustre.
Preparació
  • Posem l’aigua a una cassola, i hi afegim una cullerada de sucre, una de sal i la mantega.
  •  Engeguem el foc i un cop bulli hi aboquem,tota de cop, la farina. 
  • Ho anem remenant fins que es desenganxi de les parets de la cassola i ho retirem del foc, aleshores, hi afegim un ou i el barregem amb la massa. Un cop hagi desaparegut, n’afegim un altre i així fins arribar al tercer. 
  • Ja només queda donar la forma amb una cullereta i fregir-los a una paella amb l’oli calent i abundant. (es pot provar amb una petita quantitat de la massa per si l’oli estes massa calent). 
  • Si estan ben pastats es giren ells sols quan ja son cuits d’una banda. S’ensucren amb el sucre llustre i preparats per menjar! 
I, mentre ens els mengem, escoltem al Lluís Llach amb la cançó "Que tinguem sort", per a gaudir alhora d'una tranquil.la música!


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...